Competitieverslag speelronde 3

BC Hoeven 1

Zaterdagochtend speelde team 1 hun eerste thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen. Rillandia Smashers uit Kruiningen was al vroeg op pad gemoeten om tegen ons te kunnen komen spelen.

Zoals gebruikelijk werd begonnen met de dubbels. De herendubbel van Peter & Patrick liep in de 1e set als een geoliede machine en met speels gemak werd deze set dan ook gewonnen. De 2e set daarentegen sloop er de nodige (gebruikelijke) achteloosheid in hun spel en werd het toch nog onnodig spannend. Gelukkig wisten ze deze set nog wel in de verlenging te winnen waarmee het 1e punt binnen was.

Op de baan ernaast speelde nieuw duo Maud & Jeske hun damesdubbel. Waar het bij de heren in de 2e set spannend was, was het bij de dames in de 1e set ongemeen close. Met 27-25 wisten onze dames uiteindelijk toch deze set naar zich toe te trekken. Hiermee was de moraal van de tegenstander een beetje gebroken leek het want de 2e set werd met strak spel ruim door onze dames ook gewonnen waardoor Hoeven 1 een droomstart had.

Toen vervolgens Peter in zijn single ook nog eens op heel simpele wijze gehakt maakte van zijn tegenstander en ruimschoots in 2 sets won leek niets een ruime zege in de weg te staan.

Maud wist in haar single daarentegen geen potten te breken tegen haar zeer ervaren tegenstandster en moest helaas het onderspit delven in 2 sets.

Intussen was ook Patrick aan zijn single begonnen en hij had een zeer taaie tegenstander. De 1e set werd dan ook verloren door hem maar gesterkt door een steeds groter wordende schare toeschouwers beet hij zich vast in zijn tegenstander en wist de 2e set nipt te winnen. De 3e beslissende set was erg spannend en bij zowel Patrick als zijn tegenstander was het beste er conditioneel gezien wel vanaf. Toch wist Patrick deze set uiteindelijk naar zich toe te trekken en een zeer welkome overwinning bij te schrijven.

Nicole was in de tussentijd al lang weer klaar met haar singlepartij. Ze wist helaas geen vat te krijgen op het spel van haar tegenstandster en deze speelde in 2 ruime sets Nicole jammer genoeg naar een nederlaag toe. “Sloeg nergens op” was de korte maar veelzeggende reaktie van Nicole haar wedstrijd nadat Patrick vroeg hoe het gegaan was omdat hij er niets van had kunnen zien.

Met een nog steeds geruststellende 4-2 voorsprong werd aan de mixpartijen begonnen.

1e mix Jeske & Patrick, na een aantal jaren weer herenigd als mixduo, hadden op een simpele tegenstander gehoopt en konden ondanks dat het over en weer ging hun rentree geen glans geven met een overwinning. In 2 krappe sets ging Rillandia met de eer strijken.

De hoop was hierdoor gevestigd op Nicole & Peter, over het algemeen is deze wedstrijd een zekerheidje gezien het grote aantal overwinningen wat dit duo de afgelopen jaren al bij elkaar geslagen heeft. De 1e set daarentegen liep niet zo soepel en werd dan ook verrassend verloren. Toen in de 2e set Peter er ook nog eens achter kwam dat je je been geen 180 graden kan draaien terwijl je voet nog op de grond staat en hij dus met een blessure achterbleef leek het kwaad geschied. Echter met Peter op halve kracht spelend leken er oerkrachten bij Nicole boven te komen drijven. Ze was overal waar Peter niet meer bij kon zijn en met Peter die tussendoor toch nog redelijk bleek te kunnen bewegen wisten ze de 2e set in de verlenging toch te winnen. Aangemoedigd door de tribune was ook de 3e set een hele spannende. Uiteindelijk viel het dubbeltje voor ons toch de goede kant op en werd er gewonnen.

Al met al een moeizame maar zeer verdiende 5-3 overwinning voor Hoeven 1.

BC Hoeven 3

Afgelopen zaterdag speelde BCHoeven 3 een thuiswedstrijd tegen FST uit Waalwijk. Het team begon zijn wedstrijden zonder medespeelster Esmee, die helaas last had van haar rug. Ruud en Raymond begonnen aan hun dubbel en moesten in de 1e set hun tegenstanders een beetje peilen. Hierdoor werd de 1e set verloren. Na wat tactiek te hebben besproken werd er in de 2e en 3e set gewonnen met 21-8.

De dames dubbel gespeeld door Mariëlle & Noushka werd netjes in 2 eenvoudige sets gewonnen.

Waar Mariëlle haar enkelspel met gemak binnen haalde, moest Noushka er meer moeite voor doen. Onder het motto "dan maar dood" heeft Noushka alles gegeven en daarmee haar enkelspel in 3 sets gewonnen, knap gedaan! Ruud had in zijn enkelspel erg veel moeite met zijn tegenstander en wist helaas in 3 sets niet de punten binnen te halen. Raymond begon zijn enkelspel goed waarbij de 1e set ruim gewonnen werd met 21-7. In de 2e set verstapte Raymond zich en liep een lichte blessure op, ondanks een 3 setter had hij te veel last van zijn kuit en daarmee zijn enkelspel helaas verloren. In de mixpartijen waren het Noushka en Ruud die in 2 sets de punten binnen haalde. Mariëlle en Raymond wisten net niet in 3 sets te winnen. Eind uitslag: 5-3 voor Hoeven

BC Hoeven 4

BC Hoeven 4 speelde dit weekend hun tweede wedstrijd, thuis tegen TFS3 uit Bergen op Zoom. Denise’s wonden waren nog niet helemaal genezen, maar voldoende om twee wedstrijden te kunnen spelen. We hadden Anja gevraagd met ons mee te spelen, waarvoor dank Anja!

De heren van TFS waren duidelijk niet opgewassen tegen Marty en Jan, die hun wedstrijd dan ook met het grootste gemak wonnen.

Anja en Denise hadden het minder gemakkelijk. Zij speelden voor het eerst samen. Tijdens de eerste set had de tegenstander daar voordeel van. De tweede set hadden ze hun draai een beetje gevonden. Ze waren hard op weg met een inhaalslag. Helaas lukte het niet meer om de set te winnen. Punt voor TFS.

Bij de singles moest Anja er even inkomen, gewend om met verenshuttles te spelen. Eenmaal op gang gekomen, won ze haar single met grote voorsprong. Ook Marty en Jan kostte het weer weinig moeite om hun punt binnen te halen. Helaas lukte Colinda dat niet, zij zag haar tegenstander er na drie sets met de overwinning vandoor gaan.

Tot slot de mixen. Zowel Marty & Colinda als Jan & Denise waren sterker dan hun tegenstanders. 2 punten!

Einduitslag 6-2 voor Hoeven!