Competitieverslag speelronde 4

BC Hoeven 1 – BCO Oosterhout 2

Zaterdagochtend speelden we de 3e competitiewedstrijd van dit nog prille seizoen. Aangezien Peter nog niet volledig hersteld was van zijn vorige week opgelopen blessure was Bart zo vriendelijk om bij ons in te willen vallen (en dat heeft hij geweten ook)

In de herendubbel mocht Bart aantreden samen met Patrick en dit werd gelijk een hele spannende wedstrijd. Na een gelijk opgaande strijd wisten Bart & Patrick uiteindelijk toch in 3 sets de overwinning naar zich toe te slepen en daarmee het 1e punt voor Hoeven te verdienen.

De damesdubbel op de baan ernaast was toen al afgelopen, koppel Maud & Jeske konden dit keer geen potten breken en wisten hun overwinning van vorige week geen passend vervolg te geven. De Oosterhoutse dames wonnen overtuigend in 2 sets.

Bart speelde als 1e heer en was lekker bezig, na een wat stroeve start begon hij zijn tegenstander goed te bespelen en won de 1eset. De tweede set liep niet zo goed en Bart besloot om deze rustig aan uit te spelen om in de beslissende 3e set alles te kunnen geven. Dit plan werkte voor 99%. Bart wist zelfs op 20-15 voor te komen en iedereen telde deze wedstrijd al in Hoevens voordeel. Groot was dan ook de teleurstelling, bij Bart uiteraard het meest, toen hij toch dat laatste puntje niet wist te maken en uiteindelijk met 20-22 de wedstrijd alsnog uit handen moest geven.

Maud haar single verliep helaas niet zoals gehoopt. Mede gehinderd door haar slepende blessure was haar sterke tegenstandster duidelijk de betere van de 2 in deze wedstrijd en wist de partij dan ook ruim in 2 sets te winnen.

Daarna was het de beurt aan Patrick en Nicole.

Patrick speelde een goede wedstrijd en ondanks het feit dat hij véél ouder was als zijn tegenstander beet hij zich vast in de wedstrijd. De 1e set verloor hij nog net, de 2e set daarentegen wist hij in de verlenging te winnen en daarmee een 3e set af te dwingen. Ondanks de mindere conditie maar gesterkt door een ijzeren wil, tig jaar ervaring en een gruwelijke hekel aan verliezen lukte het hem om de slopende partij tot een goed einde te brengen en hiermee het 2e Hoevense punt scoren.

Nicole was op de baan ernaast ook al met een marathonpartij bezig. Ze won met goed spel de 1e set maar verloor de 2e set daarentegen ruim. In tegenstelling tot bij Patrick viel het dubbeltje bij Nicole in de 3e set net de verkeerde kant op en verloor ze deze met 20-22 in de verlenging terwijl deze net zo goed in haar voordeel beslist had kunnen worden.

Peter, fit genoeg voor 1 wedstrijd, & Nicole konden in hun mixpartij niet het spel laten zien wat ze normaal wel kunnen en verloren ongewoon ruim de 1e set en ondanks een opleving in de 2e set wisten ze ook deze niet naar zich toe te trekken.

Patrick, nauwelijks bekomen van zijn single moest vervolgens samen met Jeske de baan weer op om de laatste wedstrijd van de dag te spelen. Tot zijn grote spijt werd dit wederom een slijtageslag waarbij voor ieder punt hard gevochten moest worden. De 1e set werd in winst omgezet waarna de 2e uiteraard werd verloren want Patrick heeft een abonnement op 3-setters. (ook een manier om aan je conditie te werken) Onder toeziend oog van teamgenoten en spelers van andere teams werd in de 3e set zwaar gevochten voor ieder punt. Met mooi badminton en tactiek had het allemaal niet zo veel meer te maken maar met spanning en beleving des te meer.  De vreugde was dan ook groot toen na een lange strijd het laatste punt in Hoevens voordeel beslecht werd.

Ondanks de 3-5 nederlaag toch een aantal waardevolle punten gesprokkeld door ons team. 

Hierbij nog even speciale dank aan Bart voor het opgeven van je vrije zaterdag en sorry voor de spierpijn die je ongetwijfeld hebt.

BC Hoeven 3- BC Gilze 5

Zaterdag 3 oktober moest BCHoeven 3 het opnemen tegen Gilze BC5. Zonder Esmee omdat zij herstellende is aan een rugblessure.

De wedstrijd begon met de Damesdubbel. Marielle en Noushka hadden geen problemen met hun tegenstander en wonnen in twee sets.

De heren dubbel met Raymond en Ruud verliep prima en zij wisten ook in twee sets te winnen. Raymond trof bij zijn enkel een sterke tegenstander. De eerste set wist hij

Gelukkig te winnen en bij de tweede set had de tegenstander weinig kansen meer een Ray won ook die set. Marielle was weer eens vanouds op dreef in haar enkel, waardoor haar tegenstander kansloos van de baan ging. Noushka had het erg zwaar in haar enkel tegen een zeer stug spelende tegenstander. Drie sets waren er nodig om de overwinning naar zich toe te trekken. De enkel van Ruud werd in twee sets gewonnen. Ray en Marielle wonnen hun mix waardoor de stand 7-0 was geworden. De tweede 8-0 van het seizoen hing in de lucht, echter wisten Noushka en Ruud de spannende mix niet te winnen. Geen tweede 8-0 maar een prima 7-1 winst!

 BC Hoeven 4- Olymia

Zaterdag speelde Team 4 tegen Olympia uit Halsteren. Als eerste werden de dubbels gespeeld. Marty en Jan waren daarmee binnen no time klaar. 1-0. Denise en Colinda echter, die voor het eerst samen op de baan stonden, hadden er iets meer moeite mee. En dat is zacht uitgedrukt. Tijdens de eerste set stonden ze elkaar meer in de weg dan dat ze aan het badmintonnen waren, en sloegen zo ongeveer alles uit of raakten de shuttle niet eens. 

Na een paar tips van Frank verder met de 2e set. Colinda, die denkt dat zij in een dubbel  alles alleen moet doen, vroeg Denise om haar af en toe er aan te herinneren dat zij ook graag eens een shuttle terug slaat. Dit werkte perfect, 2e set voor onze dames, en vol vertrouwen op naar de derde set. Gedreven om te winnen speelden ze een spannende derde set, die Denise en Colinda wederom wisten binnen te halen. 2-0. Een goed begin! 

Verder met de singles. Jan wist wederom met het grootste gemak zijn tegenstander te verslaan. Marty en zijn tegenstander waren aan elkaar gewaagd. De ene won de eerste set met grote voorsprong, de 2e set was voor de  tegenstander, met al net zo’n grote voorsprong. Op naar de derde set. Beide heren waren gebrand deze te winnen, wat een bloedstollend spannende set als gevolg had. Van begin tot eind gingen ze gelijk op, maar Marty bleek de sterkste van de twee en won met 23-21.

In Denise's single ging het gelijk op, beiden wonnen een set. De 3e set wist de dame van Olympus op voorsprong te komen. Denise, niet van plan de partij uit handen te geven, herpakte zich, en won ook deze set.

Colinda verloor haar single, 1e punt voor Olympus. 

Verder met de mixen. Marty en Colinda waren lekker op dreef en speelden een leuke partij. Helaas waren ze niet de enigen die lekker stonden te spelen en ze kregen het net niet voor elkaar om te winnen. 

Jan en Denise besloten het alweer lekker spannend te houden. Hun teamgenoten keken vol spanning het eind van de 3e set. Olympus wist de partij jammer genoeg nipt te winnen.

 Eindstand 5-3 voor Hoeven!