Competitieverslag speelronde 2

Shot BC 3 – Hoeven BC 1

Zondagochtend begon ook voor ons 1e team eindelijk het nieuwe competitiesiezoen weer. Niet helemaal compleet want kersverse moeder Melissa is nog herstellende na de bevalling van dochter Milou en Nicole was aan het genieten van haar huwelijksreis. Invalster Jeske was echter op en top gemotiveerd om er een mooie dag van te maken.

Ondanks dat Maud en Jeske een lekkere pot speelden waren hun tegenstanders in de damesdubbel een maatje te groot en werd er in 2 sets verloren. Peter en Patrick moesten in de 1e set hun draai duidelijk nog vinden na de lange wedstrijdloze periode en verloren die dan ook ruim. Na wat tips van coach Ad Jochems werd de wedstrijd uiteindelijk in 3 zwaarbevochten sets alsnog over de streep getrokken.

Maud wist als enige haar singlepartij naar zich toe te trekken door het haar tegenstanders met harde diepe slagen veel te moeilijk te maken en verdiend te winnen.De mixpartij van Maud en Patrick werd na een redelijke 1e set een oorwassing in de 2e set en dus een kansloze nederlaag.Gelegenheidsduo Jeske en Peter konden er wel een spannende partij van maken maar ondanks dat werd er toch ook door hen in 2 sets nipt verloren.

Einduitslag dus 2-6 in het nadeel van Hoeven 1

Bever- BC Hoeven 2

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen voor het 2e team van BC Hoeven op het programma. Met een nieuwe samenstelling, door de komst van drie nieuwe spelers, gingen zij op pad naar BC Bever in Rijen.

Als eerste werden de dubbels gespeeld. De heren Jordy en Daniël kregen geen grip op de wedstrijd. Helaas verloren ze deze dan ook in een tweesetter. De dames Denise en Kirsten speelden ook een wedstrijd in twee sets, maar die wisten hem wel te winnen.

Daarna mochten Christian en Kirsten gelijk door voor hun singles. Beiden verloren de eerste set, maar wonnen de tweede set, dus kwamen er twee spannende sets aan. Christian moest zijn meerdere erkennen in een tegenstander die qua spel erg veel op zijn eigen spel leek. Kirsten lukte het wel om haar tegenstander uit te putten en kon zo de winst naar zich toe trekken. Met 2-2 als tussenstand begonnen ook Jordy en Denise aan hun singels. Beiden waren goed op dreef en de punten liepen gelijk tot een winst voor allebei. Een gelijkspel was al behaald toen de gemengd dubbels begonnen. Daniël en Denise kregen geen grip op de wedstrijd, daar de tegenstander al het geluk van de wereld leek te hebben. Christian en Kirsten kwamen wel lekker in hun spel en konden in twee sets de wedstrijd naar zich toetrekken. Met een eindstand van 3-5 is de competitie goed gestart voor het tweede team!

Shot 4 - BC Hoeven 3

Ook het 3e team moest in Dongen spelen en wel tegen het 4e team van Shot. Hoeven 3 stelde zich nadrukkelijk kandidaat voor het kampioenschap in deze klasse wat ze aan hun stand ook eigenlijk verplicht zijn. Een overduidelijke 0-8 overwinning was het resultaat met vrijwel allemaal ruime zeges. Alleen de single partijen van Ruud en die van Esmée moesten in een 3-setter beslecht worden.

BCRS –BC Hoeven 4

BC Hoeven4 speelde zaterdagavond hun eerste wedstrijd van de competitie. Allemaal blij dat er weer gespeeld kon worden, vertrokken ze naar BCRS in Spijkenisse. Jammer genoeg kon Denise er niet bij zijn, hopelijk is ze volgende week voldoende hersteld om mee te spelen. Willy viel voor haar in. Hartstikke bedankt daarvoor Willy! Aangekomen in Spijkenisse bleek dat ze daar met veren shuttles spelen. Samen met het nieuws dat BCRS hun trainer als invaller had ingezet, én dat het ook nog bloedheet was in de zaal, was dat geen fijn begin. Maar niks aan te doen, dus aan de slag!

Marty en Leon hielden zich goed staande, maar helaas ging het eerste punt naar de tegenstander. Willy en Colinda wonnen de 1e set met gemak, en dachten het punt al binnen te hebben. Dat was een beetje overmoedig, want de 2e set was voor BCRS. De 3e set herpakten ze zich, maar BCRS wist ze 2 punten voor te blijven. Marty wist z'n eerste set nét niet te winnen, ging vol vertrouwen de 2e set in, maar helaas ging zijn tegenstander er met het punt vandoor. Leon mocht aantreden tegen voornoemde trainer. Ook hij wist geen punt te bemachtigen. Colinda won haar single met gemak en haalde het eerste punt voor het team. Willy begon goed, maar haar tegenstander eindigde beter en ging er met de winst vandoor. De mix van Marty en Colinda werd een spannende driesetter. De eerste set nét niet gewonnen, de 2e met gemak gewonnen, en de 3e set met 2 punten verschil gewonnen. 2e punt in the pocket! Leon en Willy was het niet gegund, zij verloren beide sets.

Eindstand 6-2 voor BCRS